Střelba v centru Paříže: Senior podle policie dva lidi zabil a několik zranil

Dva lidé zemřeli a několik je zraněných po střelbě v Paříži. Policie okamžitě zadržela 69letého muže, který podle ní na lidi střílel. Sebrala mu také zbraň, informoval deník Le Parisien a agentura AFP.

"Vyhněte se oblasti a nechte záchranáře zasahovat," požádali na twitteru policisté. Podle deníku Le Parisien se střílelo kousek od kurdského kulturního centra. Důchodce byl podle listu Francouz a pracoval jako řidič.

[chooze:article;value:480399]

Později francouzská média upřesnila, že zranění jsou po střelbě celkem čtyři lidé, dva z nich vážně. Kriminalisté okamžitě zahájili vyšetřování. Muž bude pravděpodobně na případný soud čekat ve vazbě, kam jej rovnou přesunuli. "Nebezpečí je zažehnáno," sdělila po poledni policie deníku Le Monde. "Motiv zatčeného je v tuto chvíli neznámý," dodala.

"Na ulici padlo sedm až osm výstřelů, vypukla panika," popsal střelbu pro AFP jeden ze svědků.  "Lidé panikařili, volali na policisty: 'Je tam, je tam.' Ukazovali při tom na kadeřnictví," dodal pro Le Monde obyvatel čtvrti Emannuel Boujenan.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.