Střelbu na univerzitě už řeší GIBS. Prověří zásah policie

"V souvislosti se střelbou na filozofické fakultě v současné době analyzujeme veškeré informace, přičemž intenzivně komunikujeme s policií. Dále vyhodnocujeme podněty, které dostáváme od veřejnosti," řekla mluvčí GIBS Ivana Nguyenová.

Zásah policie u střelby, při které student minulý čtvrtek na pražském náměstí Jana Palacha zabil 14 lidí, vyvolal diskuze. Policie totiž po pachateli pátrala už dvě hodiny před střelbou, soustředila se ale na budovu v Celetné ulici.

[chooze:article;value:534417]

Policie tvrdí, že rychleji reagovat nemohla. Měla údajně informace o plánované sebevraždě a o dalších plánech netušila. "Kdybychom tam jedinou indicii k tomu měli, tak nějakým způsobem uděláme opatření. Snad si někdo nemyslí, že by to policie neprovedla," uvedl vedoucí oddělení vražd Aleš Strach.

Samotný zásah od nahlášení střelby odborníci oceňují. "Ten zákrok byl naprosto profesionální, rychlý, zvládnutý přesně podle algoritmů, které jsou pro tyto události cvičeny," pochválil policisty například bezpečnostní analytik David Zámek.

Zranění se báli sténat. Policisty na filozofické fakultě překvapilo ticho (12/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.