Střelec a únosce psů Lady Gaga byl odsouzen na 21 let. Mladík vinu nepopřel

Dvacetiletý James Howard Jackson byl obviněný mimo jiné z pokusu o vraždu. Během ozbrojeného přepadení na začátku roku 2021 totiž postřelil Ryana Fischera. Ten tehdy venčil francouzské buldočky zpěvačky Lady Gaga.

Právě pejsci byli cílem únosců, kterým se dva mazlíčky nakonec povedlo ukrást. Třetí buldoček utekl a následně jej našel zpěvaččin jiný zaměstnanec. Fischer skončil v nemocnici se střelným zraněním. Jackson jej totiž střelil do hrudi ve chvíli, kdy se ho Fischer pokusil zahnat.

[chooze:article;value:429477]

Mladík svou vinu u soudu nepopřel. "Je těžké uvěřit, že už to budou dva roky, co jsem bral buldočky na večerní procházku, na níž jsem zničehonic bojoval o to, aby nebyli ukradení. Ale to nebylo všechno. Byl jsem mlácen, škrcen, postřelen a ponechán na chodníku, abych vykrvácel," citoval portál Rolling Stone Fischera.

Lady Gaga se k rozsudku zatím nevyjádřila. Podle policistů byla skutečnost, že pejsci patřili známé zpěvačce, pouze náhoda. Únosci si je měli vytipovat spíše pro jejich cenu. Ve Spojených státech amerických se totiž pohybuje v řádu tisíců dolarů, píše BBC.

Zpěvačka tehdy vypsala dokonce tučnou odměnu za nalezení pejsků. Ti se ke své paničce vrátili několik dní po incidentu. Více se dozvíte v tomto článku na TN.cz.

Policie zatkla v souvislosti s krádeží pět lidí. Tři z nich prokuratura považovala za pachatele únosu. Kromě Jacksona byl už odsouzený 20letý Jaylin Keyshawn White. Ten se ke krádeži u soudu loni přiznal a byl odsouzen ke čtyřem letům vězení.

Únos psů a postřelení muže natočily bezpečnostní kamery. Podívejte se:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.