Střelec řádil v newyorském metru. Mrtvý a pět zraněných včetně 14leté dívky

Tragický incident se stal před 17. hodinou (23 hodin našeho času) v nadzemní stanici Mt. Eden Avenue v Bronxu, informovala NBC.

Předcházela mu potyčka dvou skupin teenagerů ve vagonu metra. Když vlak zastavil ve stanici a otevřely se dveře, někdo z nich vytáhl zbraň a začal střílet. Podle svědků padlo asi deset výstřelů

Kulky zasáhly šest lidí na nástupišti. Jeden ze zraněných zemřel po převozu do nemocnice. Čtyři z pěti obětí střelby jsou ve vážném stavu, nejmladšími z nich jsou 14letá dívka a 15letý chlapec. Mezi postřelenými byli jak náctiletí účastníci hádky, tak náhodní cestující, uvedla CNN. Mezi ty zřejmě patřil i mrtvý 34letý muž.

[chooze:article;value:524956]

​Podezřelý z místa utekl, policisté po něm pátrali s pomocí vrtulníku. Hledají také dalšího účastníka konfliktu, který se rovněž vypařil.

Stanice metra byla uzavřena a obyvatelé dostali varování, aby se celé oblasti vyhnuli.

Newyorském metro je podle agentury Reuters v posledních třech letech považováno za bezpečné a střelba v něm je značně neobvyklá. V roce 2022 postřelil muž ve vlaku projíždějícím Brooklynem deset lidí, což byla první masová střelba od roku 1984. Druhý ojedinělý případ se stal o několik týdnů později a zahynul při něm 48letý muž.

Naposledy pak v metru letos v lednu zemřel rukou střelce muž, když se snažil uklidnit hádku dvou cestujících kvůli hlasité hudbě. Jeden z nich vytáhl zbraň a zabil ho.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.