Střelec z Prahy útočil nejdříve na Kladensku. Zemřít měl jeho otec

Úmrtí muže žijícího v Hostouni na Kladensku prověřuje středočeská policie. Ve čtvrtek odpoledne tam v rodinném domě zahynul násilnou smrtí. Policisté  vyzbrojeni samopaly v domě zasahovali s pomocí pyrotechniků. V domě totiž našli výbušné pasti.

V souvislosti se smrtí policie pátrala po 24letém mladíkovi. "V souvislosti s činem jsme vyhlásili pátrání po muži narozeném v roce 1999," uvedla mluvčí středočeských policistů Michaela Richterová.

[chooze:article;value:534159]

Podle policejního prezidenta Martina Vondráška šlo o střelce, který o pár hodin později udeřil v Praze. "Pracujeme s verzí, že šlo o stejného muže, ale vzhledem ke zraněním, která utrpěl při úmrtí, není snadné jej identifikovat. Jestli se zabil sám nebo jej zastřelil někdo jiný, teprve zjišťujeme," uvedl Vondrášek.

Obětí byl podle Vondráška střelcův příbuzný. "Zjistili jsme, že tím mrtvým je otec podezřelého. Informaci jsme získali ve 12:45," řekl Vondrášek.

Samotný střelec budovu Filozofické fakulty Univerzity Karlovy znal. "Podle našich zjištění šlo o studenta filozofické fakulty, který tam měl mít v okamžiku útoku přednášku. Inspirovat se měl hrůzným útokem v zahraničí," pronesl Vondrášek.

Reportéři TV Nova se pokusili kontaktovat také starostu městečka. Ten se však k tragédii nechtěl vyjadřovat.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.