Střelec z univerzity absolvoval bojový kurz. Ten se týkal obrany domu

Vražednému běsnění střelce na Filozofické fakultě UK předcházelo dlouhé plánování. Podle zjištění portálu PrahaIn se mladík, který otřesný čin spáchal, přihlásil do bojového kurzu. V něm měl mimo jiné nabrat zkušenosti, které při útoku využil.

Firma, u které střelec kurz absolvoval, se jmenuje Hard Task Training. Jedná se o společnost, která poskytuje školení v oblasti sebeobrany, střelby, zdravotnictví a taktiky. Právě pod touto zástěrkou střelec firmu navštívil.

[chooze:article;value:534345]

Přítomnost střelce potvrdil i ředitel firmy Zdeněk Charvát. "Byl u nás na kurzu, kde se učí chránit rodiny. Například co dělat, když se k vám někdo vloupe. Nebo taky naopak, když jdete domů, dveře jsou vylomený a někoho tam uvidíte," řekl portálu iDnes Charvát.

Kurz údajně absolvoval na začátku letošního podzimu. Samotný zbrojní pas si podle Charváta udělal až letos na jaře. Firma jej však střílet neučila. "U nás se se zbraní nepřipravoval, na tomto kurzu zbraně vůbec nepoužíváme. Byl tichý a moc se neprojevoval, ani nijak nevynikal," řekl pro PrahaIn Charvát.

Zbrojní průkaz je možné získat i bez psychotestu, upozorňuje odborník:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.