Studená fronta rozdělila Česko. V dalších dnech přijde obrat, tvrdí meteorologové

V nedělí přechází přes Česko studená fronta, která s sebou přináší vydatný déšť i citelné ochlazení. "Zatímco v Chebu máme kolem 15 °C, na jihu a východě Moravy jsou teploty jen lehce pod 25 °C a na řadě stanic v této oblasti byla noc tropická (teploty neklesly pod 20 °C). Velmi teplo jsme přes noc měli a máme teď ráno také ve Slezsku," uvedl Český hydrometeorologický ústav v neděli ráno.

Pršelo ale téměř všude. "Za posledních 12 hodin takřka na celém území Čech spadlo alespoň několik mm deště, nejvíce pršelo na Šumavě a v Pošumaví, a to i kolem 15 mm. Aktuálně se centrum srážkové aktivity přesouvá na Moravu a do Slezska a ráno tedy bude pršet zejména tady," dodávají meteorologové.

[chooze:article;value:566801]

​Déšť bude ale postupně ustávat, chvílemi se objeví i slunce a odpoledne a večer se postupně úplně vyjasní. Do nového týdne tak vstoupíme za doprovodu slunečného počasí. "Zítra nás čeká příjemný a svěží slunečný den s teplotami kolem 25 °C a bez deště," dodává ČHMÚ.

V pondělí se mají denní maxima vyšplhat na 23 až 27 °C. V úterý se teploty vyhoupnou k 26 až 30 °C a ve středu dokonce až k 29 až 33 °C. Ve čtvrtek začne od západu přibývat oblačnost a místy se mohou objevit přeháňky nebo bouřky, a to hlavně v Čechách. Denní maxima se vyšplhají na 29 až 33 °C a na jihovýchodě dokonce až na 35 °C. Od pátku do neděle by se měly teploty pohybovat nanejvýš v rozmezí 24 až 28 °C a v neděli by se mohly dostat na 31 °C.

Bouřky letos způsobily velké škody. Pojišťovnám přibývají nahlášené události:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.