Studenta rozbolela záda. Pak zjistil, že mu zbývají poslední týdny života

Když dvacetiletého studenta Dylana Lamba rozbolela v dubnu záda, myslel si, že si jenom natáhl sval. Po čase ale bolest sílila, a tak se rozhodl vydat k lékaři. Ten mu ale jenom předepsal léky proti bolesti a obratem ho poslal do nemocnice, píše britský deník Daily Mirror.

Po pár dnech plných testů ale lékaři Dylanovi sdělili překvapivou a nepříjemnou diagnózu: Začínající lymfoblastická leukemie. Zdravotníci proto okamžitě začali s léčbou a nemocnému nasadili chemoterapii.

Podle webu Liverpool Echo navíc mladý muž podstoupil také transplantaci kostní dřeně a léčbu vysokými dávkami steroidů. Léky mu často museli vpichovat přímo do míšního kanálu.

[chooze:article;value:513319]

"Účinek této léčby na Dylanovo tělo a duševní zdraví byl zničující. Jeho obličej byl oteklý a nafouklý kvůli vysokým dávkám steroidů. Jeho vnitřní orgány byly nateklé, což mu bránilo ve spánku. A kvůli dopadům léčby na jeho duševní zdraví ani nechtěl vídat své milované,“ popsala Dylanův složitý stav jeho teta.

Nakonec však léčba zabrala a Dylan se loni na podzim mohl vrátit domů. Dokonce se začal cítit opravdu dobře, ale jen do letošního června. To se totiž bolest zad vrátila.

"Tvrdil, že tu bolest zná, připadala mu povědomá. Vrátil se ke svým lékařům a požádal je, aby ho zkontrolovali," vzpomínala na nepříjemnou chvíli Dylanova přítelkyně Phoebe. Nejdříve se sice z testů zdálo, že je vše v pořádku, pak ale přišla zdrcující zpráva. "Řekli mu, že mu zbývají poslední týdny nebo měsíce života, byl to pro nás obrovský šok," dodala.

[chooze:article;value:511858]

Jedinou nadějí na záchranu Dylanova života je teď experimentální léčba v Americe. Ta je ale nesmírně nákladná. Stát totiž může i více než půl milionu liber, tedy přes 14 milionů korun. Rodina proto zahájila na léčbu sbírku. V ní se jí během čtyř dní podařilo vybrat 68 tisíc liber, tedy necelé dva miliony korun.

"Dosavadní podpora byla úžasná. Je ohromující vidět množství lidí, kteří ho neznají, a přesto mu věnují své peníze. Tolik to pro nás všechny znamená," říká ke sbírce Phoebe.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.