Studium si zpříjemnil prodejem drog. Stát pak na zabaveném majetku udělal terno

Student z Jihomoravského kraje si přivydělával prodejem drog, které dovážel z Holandska. Část získaných prostředků investoval do kryptoměny Bitcoin. Ta po jeho dopadení propadla státu.

Celkem asi dva Bitcoiny se tak staly předmětem předvánoční aukce. "Přihlásilo se pět zájemců, tři z nich složili kauci a mohli se tak aukce zúčastnit," informoval ÚZSVM.

Vyvolávací cena byla 849 950 korun. Ta konečná se vyšplhala až na 921 850 korun. Podle Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových se tak jednalo i o dosud nejvyšší navýšení minimálního podání u zabavených kryptoměn. Stalo se tak díky 25 příhozům. 

[chooze:article;value:460098]

Aukce známek

Větší mela se strhla ve druhé z aukcí konaných 23. prosince. Sbírka známek s názvem Československé letecké známky 1920-1930 byla z této kolekce nejcennější. Jedná se o známky rovněž pořízené za výdělky z nelegální činnosti, které propadly státu. "Minimální vyhlašovací cena byla určena na 303 900 korun a kauce činila 50 000. Po řádném přihlášení a včasném složení vratné kauce byli do aukce připuštěni tři účastníci," uvedl ÚZSVM.

O sbírky se opět strhla mela. Filatelisté přihodili celkem 66krát. "Minimální navýšení bylo 10 tisíc korun a konečná částka se dostala na rovný milion korun, tedy téměř trojnásobek původní ceny," dodal úřad. Stejně jako v případě zisku z vydražené kryptoměny budou peníze získané z prodeje známek příjmem do státního rozpočtu.

Vydražené známky:

Policie v září zatkla údajné drogové dealery. Měli u sebe omamné látky za více než sto tisíc:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.