Supermarkety kvalitu potravin mírně zlepšují. Pořád to ale není ono

Zatím jsme zkontrolovali dva supermarkety v Liberci. Lidl a Kaufland byly na jednu velkou pochvalu. Lidem se televizní kontroly líbí, zaběhlé věci prý mění. "Prokouklo to. Prokouklo to," pochvalují si.

Ve vedlejším Penny Marketu si nakupující stěžoval na mandarinky. "Jsou tam také nějaké plesnivé," prohlásil. Jde o pár kusů a všechny ostatní potraviny tam mají bez chybičky. 

Ve frýdlantském Penny Marketu byly některé potraviny měkčí, nahnilé a některé i plesnivé. Štáb si tedy nechal přivolat vedoucího. Ten se omluvil a vysvětlil, že denně jim projde rukama 600 kilo těchto plodů. "Hned to napravíme, probereme to," slíbil.

[chooze:article;value:494347]

Ve frýdlantském Tescu našel štáb plesnivou cibuli, ale byla jen jedna jediná. Na druhou stranu všechny ostatní potraviny byly přímo výstavní.

Do Hrádku nad Nisou štáb přivedly divácké stížnosti hlavně na brambory. "Když to škrabete, tak vám z brambory zbyde polovina," postěžoval si jeden z nakupujících. 

"Já se omlouvám, stáhnu dozadu a proberu to. Odepíšeme. Za toto se omlouvám, to je pochybení z mé strany," řekla štábu vedoucí v Albertu. Omlouvala se i vedoucí z Penny Marketu.

[chooze:article;value:494190]

V Lidlu v Brně-Bohunicích vypadá falešná svíčková tak, že by ji nikdo nejedl. A museli ji tak stáhnout z prodeje. A došeda vykvetla cherry rajčata v brněnském Albertu. Náš reportér zjistil, že dnes už tam taková nenajdete.

Při reklamaci nahnilého avokáda v Lidlu ve Vyškově na Brněnsku, na které TV Nova upozornila naštvaná divačka, tam štáb objevil další. A až po vzájemném fotografování jsme od pana vedoucího dostali rozumnou odpověď. "To se odepíše a vyhodí," slíbil. 

Zlevňování potravin se v Česku nekoná. Vina je na straně farmářů a producentů, tvrdí odborníci:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.