Supermarkety se v Česku rozrostou. Nové prodejny vyrostou v řadě měst

Vše na jednom místě, velký výběr a častokrát i akční ceny – v supermarketech nakupují téměř všichni Češi. A obchodníci na tento trend reagují rozšiřováním svých sítí poboček. 

Na dotaz TN.cz to potvrdil například Kaufland. "Chceme nadále expandovat. I v příštím roce plánujeme otevřít nové prodejny a pokračovat v modernizaci těch stávajících," sdělila mluvčí společnosti Renata Maierl. 

Mluvčí obchodní sítě Albert Jiří Mareček také uvedl, že zákazníky čekají nové pobočky, ačkoliv zatím neprozradil kde. "Letos jsme například otevřeli novou prodejnu v Benešově nebo v Brně v Bratislavské a další budou následovat v příštím roce," řekl s tím, že Albert plánuje v tempu otevírání nových obchodů zrychlit. 

[chooze:article;value:527242]

​Zároveň se chystá v roce 2024 investovat několik miliard korun do kompletních modernizací už stávajících prodejen. 

Tesco se chystá znovuotevřít vyhlášenou prodejnu na Národní třídě v Praze. "Také kompletně upravíme oblíbenou prodejnu v pražském Edenu, kde máme zároveň centrálu, a další," řekla za Tesco Iva Pavlousková. 

Další expanzi potvrzuje také Penny Market. Jeho mluvčí Tomáš Kubík dokonce prozradil příklady, kde nové pobočky vyrostou. "Hned v lednu plánujeme otevřít celodřevěnou ekologickou prodejnu ve Ždírci nad Doubravou nebo prodejnu v Praze na Kubánském náměstí. Na jaře příštího roku také plánujeme dokončit a otevřít prodejnu v Chodově na Sokolovsku, která před rokem byla zcela zničená požárem a jejíž stavbu jsme v uplynulých dnech zahájili," vyjmenoval. 

[chooze:article;value:531182]

​Investovat ale bude také do modernizace. Na jaře by například měla být dokončena kompletní rekonstrukce pobočky v Benešově, která je dočasně uzavřená. "Od ledna také budeme provádět rozsáhlou modernizaci prodejny na Praze 4 v Choceradské ulici, která potrvá přibližně pět měsíců," doplnil Kubík. 

Globus nové hypermarkety v příštím roce otevírat zřejmě nebude, chystá ale opravy v těch stávajících za přibližně 100 milionů korun. "Rok 2024 u nás bude ve znamení pokračování rekonstrukcí stávajících hypermarketů a investic do jejich přehlednosti, ekologičnosti a vyššího komfortu pro zákazníky," zdůraznila mluvčí obchodního řetězce Aneta Turnovská. 

TN.cz oslovilo i další velké sítě supermarketů, odpovědi od nich ale do konce uzávěrky nezískalo. 

V obchodech probíhá předvánoční brigádnická sezona. Největší zájem je o skladníky (10/2023): 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.