Švábi a hadi, ale i snídaně s klokany. Moderátor Snídaně vyrazil za exotikou

Tajuplné krajiny, které jsou hodně vzdálené od našich končin. To si mnozí představí pod cestovatelskou exotikou. "Můžeme se dostat i do zemí, které jsou nám poměrně blízké, a přesto by se za exotiku daly označit. To je třeba Omán nebo Kapverdy, jsou to krajiny, které jsou úplně jiné než ty naše," nastínila obchodní ředitelka CK Blue Style Lenka Pátek.

Někoho vzdálenost ale od prozkoumání exotiky neodradí. Mezi takové cestovatele se řadí i moderátor Snídaně a herec z Ulice Ondřej Havel s partnerkou Bárou Dvorskou, kteří podnikli cestu na druhý konec světa. "Byli jsme tři týdny v Austrálii a udělali jsme si to celkem dobrodružné. Půjčili jsme si karavan, se kterým jsme ujeli zhruba 1 100 kilometrů," řekl Havel. 

[chooze:article;value:491607]

​Pro oba to byl nevšední zážitek se vším všudy. "Řídili jsme obytňák poprvé v životě, měl sedm metrů. Takže si v podstatě vezete celý obývák na kolech. Jezdili jsme po různých kempech a přemýšleli jsme, že budeme spát v divočině, ale jednak to tam hodně hlídají, jednak ten obytňák je celkem velký, takže se jen tak neschová," popsal pár svou dovolenou.

"Ty tři týdny nestačily, dokázal bych tam strávit klidně rok. Pokud máte rádi dobrodružství a nebojíte se moc těch potvůrek, tak není co řešit. Za nás byla Austrálie boží," podotýká moderátor s tím, že tam sice na nějaké pavouky, kobylky, šváby a hady narazili, ale žádnou špatnou zkušenost si z těchto setkání neodnáší.

[chooze:article;value:488694]

​"Na druhou stranu můžete snídat s klokany a to se vám jen tak nepoštěstí," zavzpomínala Dvorská. "Ta příroda a živočichové jsou tam geniální v kombinaci s nádherným oceánem a sluníčkem. Poslední týden jsme strávili v Sydney, kde jsme viděli třeba i operu z lodi," doplnil Havel.

Pár zaujal i jiný přístup Australanů k životu. "Jako Češi jsme se tam vůbec nehodili, všichni jsou milí, vstávají brzy ráno a žijí zdravě," říká dvojice s nadsázkou. "Po Česku se nám stýskalo, ale je pravda, že domů se nám moc nechtělo," uzavřel moderátor.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.