Svědectví cestujících o děsivé srážce vlaků: Lidé byli od krve, náraz nás odhodil

Podle svědků se nejprve ozval zvuk brždění, následovala silná rána. Náraz byl velký. "Odrazilo nás to a hodilo zpátky. Tašky vylítly, vody, všecko tam lítalo," popsala žena, která vlakem cestovala.

Podle mladého muže, který cestoval s rodiči, byli na místě lidé od krve. "My jsme s mámou a s taťkou seděli a najednou jsme slyšeli, jak něco brzdí, pak přišla nějaká rána, všichni jsme spadli. A potom tam byli nějaký lidi od krve. A už jsme jen čekali," řekl. "Byla to rána, bylo to takový třesení a taťka spadl na zem," doplnil.

[chooze:article;value:558883]

​Šok to byl i pro pana Jaroslava H., který srážku slyšel ze svého bytu. "Někdy jsme zvyklí něco podobného slyšet, když nákladní vlaky zastavují před nádražím, ale tato rána byla o dost silnější, a byl slyšet i ten nepříjemný kovový zvuk, jak se vagóny sunuly za mašinou," popsal.

Že je situace vážná, mu došlo ve chvíli, kdy se na místo začaly sjíždět jednotky integrovaného záchranného systému. "Místo nárazu je asi 200 metrů od nás a za protihlukovou stěnou, takže jsem neviděl, co se děje první sekundy. Myslel jsem, že třeba prudce zastavil před skokanem. Ale jak začali jezdit policie, sanitky, hasiči, bylo jasné, že je to něco většího," řekl.

Srážka rychlíku s nákladním vlakem, která se stala ve středu v pozdních hodinách v Pardubicích, si vyžádala čtyři oběti. Další více než dvě desítky zraněných převezli záchranáři do nemocnic v Pardubicích, Chrudimi a Hradci Králové. Co tragickou nehodu způsobilo, že předmětem vyšetřování.

Vyšetřování na místě stále probíhá. Policisté plánují výslech strojvedoucích:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.