Svědomitý, ochotný, usměvavý. Pozůstalí vzpomínají na kolínského hasiče Zdeňka

Se strašlivou ztrátou se vyrovnávají blízcí Zdeňka Hejduka. Teprve 34letý hasič a táta tragicky zemřel při nehodě, která se stala cestou k zásahu v Krakovanech na Kolínsku. Cisterna, ve které seděl i Zdeněk, nabourala a převrátila se na bok. Hrozivou nehodu nepřežil.

Zdeňkův otec na syna vzpomíná především jako na svého parťáka. "Byl to výborný festivalový parťák, svědomitý tatínek a manžel, vždy ochotný komukoliv pomoci. Je tu po něm strašně prázdno," napsal Zdeňkův otec na facebooku.

Podobně si jej budou pamatovat i Zdeňkovi kolegové. "Zdeňka jsem znal osobně jako sympatického, vždy usměvavého a dobře naladěného člověka, který byl vždy připraven pomoct tam, kde bylo potřeba. Jsou věci, na které se připravit jen tak nelze, a ztráta jednoho z nás je pro každého příslušníka sboru bolestivá," řekl náměstek ředitele středočeských hasičů Miloš Hladík.

[chooze:article;value:514059]

Pověst si vybudoval Zdeněk Hejduk i jako sportovní nadšenec. "Každé slovo je asi zbytečné. Při nočním zásahu zahynul hasič, táta, manžel, ale i kutnohorský fotbalový sudí Zdeněk Hejduk," oznámil Okresní fotbalový svaz v Kutné Hoře. Svaz také uvedl, že bude organizovat sbírku pro pozůstalé, jejíž podrobnosti teprve sdělí.

"Vždy usměvavý milý blonďatý Zdenda byl ochotný každému pomáhat. Kluk, který nade vše miloval svou práci. Kluk, jehož smyslem života bylo zachraňovat životy nás všech. Ale také syn, manžel a tatínek," napsalo na oficiálním facebooku také město.

Svou soustrast vyjádřil i ministr vnitra Vít Rakušan (STAN). "O život přišel mladý hasič, bezvadný kluk, táta od malého dítěte, syn skvělých rodičů. Tohle je bolestná připomínka toho, jak pro nás každý den hasiči i policisté riskují své životy. Upřímnou soustrast všem blízkým," napsal ministr na twitteru.

Při zásahu zemřel mladý hasič. Uvízl v kabině převrácené cisterny:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.