Svět si připomíná oběti útoků z 11. září. Některé se stále nepodařilo identifikovat

[chooze:gallery;value:33200]

​Den, který navždy změnil svět. Když v osm hodin a 46 minut 11. září roku 2001 narazilo do severní věže Světového obchodního centra letadlo, nikdo nevěděl, co se děje. Když tři minuty po deváté hodině do jižní věže narazilo druhé letadlo, nebylo pochyb, že svět sleduje bezprecedentní útok.

Obě budovy Světového obchodního centra se později zřítily. Al-Káida unesla toho dne ještě dvě letadla – jedno narazilo do budovy ministerstva obrany a druhé úmyslně poslali pasažéři k zemi v Pensylvánii, aby zabránili dalšímu masakru a škodám.

"Máme tenhle památník, chodím k němu často. Posílám svému bratrovi myšlenky a modlitby," říká bratr jedné z obětí útoku na Světové obchodní centrum James Giaccone.

[chooze:article;value:521776]

​Úřadům se dosud nepodařilo identifikovat všechny oběti. Práce na jejich dohledání ale stále probíhá. Minulý týden newyorští experti oznámili, že znají identitu dalších dvou obětí – muž a žena jsou oběťmi s pořadovými čísly 1 648 a1 649. Takový objev se nepodařil už téměř dva roky.

Výročí si v těchto dnech připomínají milióny Američanů, včetně politiků. Prezident USA Joe Biden ho netradičně stráví na vojenské základně na Aljašce, protože je na cestě zpátky z návštěvy Asie.

11. září si vždy beru volno, abych uctil památku obětí útoku na Dvojčata, říká pamětník:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.