Svět spekuluje o zdraví Joea Bidena. Na tiskové konferenci v Hanoji mluvil z cesty

Projevy prezidenta Bidena bývají rozvláčné a utahané, to asi nikoho nepřekvapí. Po dvaceti minutách v Hanoji ale skoro uspal sám sebe. A asi by udělal nejlépe, kdyby z pódia odešel. V souvislosti se změnami klimatu zmateně citoval filmový western a při odpovědi na poslední otázku označil státy jižní polokoule za země třetího světa. To už jeho tiskový tým nevydržel a jednoduše mu projev přerušil.

Na únavu ale Biden nárok měl. V posledních dnech totiž obletěl celý svět. Výstup v Hanoji byl součástí jeho pětidenního turné po Asii, kdy kromě Vietnamu navštívil i Nové Dillí v Indii a cestou domů ještě na Aljašce uctil památku obětí 11. září. Celkem strávil na cestě přes 100 hodin, z toho více než 33 v letadle.

[chooze:article;value:520985]

​"Lidé řešili prezidentův věk v roce 2019, v roce 2020, v období voleb, dělali to i v roce 2022 a hádejte co? Pokaždé vyhrál," řekla mluvčí Bílého domu Karine Jean-Pierreová. Věk ale neošálí nikdo, ani prezident.

Biden při nástupu do Air Force One častěji využívá krátké schody, pravděpodobně kvůli několika minulým pádům. Aby měl ve volbách v roce 2024 šanci, musí mít podobných incidentů co nejméně.

Podle průzkumů si více než 70 rpocent Američanů myslí, že je Biden na post prezidenta moc starý. U jeho možného soupeře, o čtyři roky mladšího Donalda Trumpa, vidí věk jako problém polovina dotázaných. Pokud Biden příští rok mandát obhájí, může být prezidentem až do svých šestaosmdesáti let.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.