Světová reggae scéna pláče! Ve 31 letech zemřel vnuk Boba Marleyho

Joseph, známější pod uměleckým jménem Jo Mersa, se narodil na Jamajce. Poté se přestěhoval na Floridu, kde vystudoval střední i vysokou školu. Rozhodl se však vydat po stopách svého slavného dědy Boba Marleyho a začal se věnovat reggae. Debutoval v roce 2014, kdy vydal desku Comfortable.

V úterý byl však Joseph nalezen ve svém autě v USA mrtvý. Bylo mu 31 let. Smutnou zprávu potvrdil magazínu Rolling Stone muzikantův mluvčí. Zpěvák tak byl ještě o pět let mladší, než jeho dědeček v době, kdy zemřel. Bob Marley podlehl rakovině ve svých 36 letech.

[chooze:article;value:450153]

Podle rozhlasové stanice WZPP zemřel Jo Mersa na astmatický záchvat. Bližší informace však k jeho úmrtí rodina ani mluvčí neposkytli. Smutná zpráva všechny velmi zasáhla. Zanechal po sobě manželku a dceru.

Zesnulý zpěvák byl synem úspěšného hudebníka Stephena Marleyho. Ten už několikrát získal prestižní cenu Grammy. Joseph jednou naznačil, že jít ve stopách svého slavného tatínka bylo náročné.

"Můj otec vytvořil svůj odkaz tím, že vydal písně, co měly význam. Je to něco, s čím musím žít," řekl. Následně však uvedl, že se necítil nikdy pod tlakem, aby dostál svému příjmení.

Na konci listopadu zemřela hudební legenda 80. let. Její hit zná každý:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.