Světový unikát v Česku. Ve Dvoře Králové se narodil nosorožec dvourohý

Nosorožec se narodil 4. března v Safari parku ve Dvoře Králové. Chovatelé mu říkají Magashi. Pojmenovali ho podle místa v národním parku Akagera ve Rwandě, kde nosorožci dvourozí žijí.

"Porod proběhl poměrně rychle a mládě záhy začalo pít. Během kontroly jsme zjistili, že jde o samce a váží 36 kilo," říká zoolog Jiří Hrubý. Safari park slibuje, že už brzy si nosorožčího kluka budou moct prohlédnout i návštěvníci. Jakmile to situace dovolí, začne Magashi i s matkou vycházet do výběhu.

[chooze:article;value:481624]

​Nejde přitom o první úspěch, který v chovu nosorožců Safari park slaví. Přesně před rokem tam přivítali na svět Edu. Na Vánoce se narodila i nosorožčí slečna. Tři mláďata tohoto kriticky ohroženého druhu na jednom místě jsou světovým unikátem.

[chooze:gallery;value:30691]

​Sameček je 49. přírůstkem v chovu nosorožců dvourohých východních ve Dvoře Králové, který je ve snahách o záchranu tohoto druhu světovou velmocí. V uplynulých letech také nosorožci dvourozí z Dvora Králové zamířili zpět do Afriky.

Ve Dvoře Králové se narodilo i devět dalších nosorožců, například jižní bílí či indičtí. Největší úspěch ale park slavil s pěti bílými severními nosorožci, kteří se ještě nikdy v žádné jiné zoo nemnožili.

Jakou péči vyžaduje klokaní mládě? Chovatelů těchto zvířat u nás postupně přibývá:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.