Světoznámý skladatel truchlí. Syna Andrewa Lloyda Webbera zabila rakovina

Rodinu světoznámého hudebního skladatele Andrewa Lloyda Webbera zasáhla zdrcující novina. V pouhých 43 letech zemřel hudebníkův nejstarší syn Nicholas Lloyd Webber. O život jej připravila rakovina žaludku, s níž bojoval 18 měsíců, píše Sky News.

Zrádná nemoc Nicholase zabila v sobotu v noci. Poslední dny života trávil v hospicové péči. "Jsem naprosto zdrcen zprávou, že můj milovaný syn Nick před pár hodinami zemřel v Basingstokské nemocnici. Celá jeho rodina se shromáždila a všichni se cítíme zcela ztraceni," napsal Lloyd Webber na twitteru.

Nicholasova bitva s rakovinou žaludku byla náročná. Jde o jednu z nejagresivnějších forem nebezpečné choroby. Příznaky zahrnují bolesti břicha, nevolnost, časté pálení žáhy, ztráta hmotnosti i chuti k jídlu, únava a pocity rychlého nasycení. Průměrná doba, kterou pacienti s rakovinou žaludku přežívají, je asi dva roky.

[chooze:article;value:495144]

Sám Andrew Lloyd Webber má s rakovinou zkušenosti. V roce 2009 mu lékaři diagnostikovali rakovinu prostaty. V rámci léčby mu celý orgán vyoperovali a o pár měsíců později byl prohlášen za vyléčeného. Skladatel od své diagnózy podporuje charitativní a výzkumnou organizaci Prostate Cancer UK, která se tímto typem rakoviny zabývá.

Nicholas byl stejně jako jeho otec, dědeček a strýc vyhlášeným hudebním skladatelem. Hudbu složil například pro film The Last Bus nebo pro divadelní adaptaci populární dětské knihy Malý princ.

Jeho otec Andrew je proslulý zejména pro svou muzikálovou tvorbu. Ve svém portfoliu se může pochlubit složením hitů jako Kočky, Fantom opery, Evita nebo Jesus Christ Superstar. Hudební talent zdědil po otci Williamovi, který byl ve Velké Británii rovněž známý jako skladatel a hráč na varhany.

​Rakovina připravila o život i herečku z filmu Kdopak to mluví. Připomeňte si Kirstie Alleyovou:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.