Svoboda: Ať se lidovci sloučí s ODS, nebo osamostatní a budují vlastní značku

Z nastávajícího jednání celostátního výboru KDU-ČSL, kde by se mohlo rozhodnout o jeho dalším členství, Svoboda nervózní není. Nikdo ho podle jeho slov nikam nepozval a nekontaktoval ho ani předseda strany Marian Jurečka.

Za aktivitou lidoveckého ministra životního prostředí, který téma otevřel, vidí skrytý úmysl. "Určitě tam nějaká ambice Petra Hladíka je. Jestli chce být předsedou nebo místopředsedou, to nevím," uvedl Svoboda.

[chooze:article;value:550399]

Vedení strany by se podle něj ale mělo soustředit na důležitější záležitosti a kauza kolem jeho vyloučení je zástupný problém. "Pomůže, když se lidová strana bude starat o věci, které se skutečně dotýkají života lidí," řekl.

Lidovci by se podle jeho názoru měli zaměřit třeba na téma výpovědí bez udání důvodu, které chce zavést ODS, nebo bezpečnostní témata. Zapomenout také prý měli na to, kdo je vlastně jejich volič, na kterého se mohou spolehnout.

[chooze:article;value:549364]

​Orientovat by se proto měli na starší konzervativní voliče a rozhodnout o svém postavení na politickém trhu. "Lidová strana má dvě možnosti. Udělat slučovací sjezd s ODS, což nedoporučuji, nebo se odpoutat politicky a budovat vlastní značku," vysvětlil muž, který byl coby předseda u toho, když se strana po volbách v roce 2010 nedostala do Sněmovny.

O možném vyloučení Svobody Hladík mluvil předminulý týden. Později se předsednictvo strany shodlo, že poškozuje jméno strany. Problematické mají být Svobodovy názory z poslední doby či rozhovor pro web Voice of Europe, který je nově na českém sankčním seznamu.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.