Svou známou měl brutálně zbít a zapálit. Soud rozhodl o doživotním trestu

[chooze:gallery;value:31525]

​Podle obžaloby odsouzený muž svou o devět let starší známou mlátil, kopal a škrtil. Právě udušení bylo podle výsledků pitvy příčinou úmrtí. Krátce před smrtí ji Kalina měl polít benzínem a zapálit, ohořelé tělo pak nechat v lese, kde ho našli kolemjdoucí. Vraždu ženy v pátek při závěrečném čtení obžalovaný popřel, soud ho ale shledal vinným. 

Vzhledem k brutalitě činu a faktu, že se jedná o recidivistu, dokonce rozhodl o mimořádném trestu. Kalina tak ve vězení má strávit zbytek života. Po vynesení rozsudku se rozplakal. Jeho obhájkyně tvrdí, že vina nebyla prokázána, policie měla důkazy zmanipulovat. 

[chooze:article;value:502602]

​"Nedokážu si představit, jakým způsobem by to šlo zfalšovat, protože každá fotografie má samozřejmě nějaká digitální data. Ta jsou uvedená v tom protokolu digitální fotografie," prohlásil tento týden u soudu jeden z policistů. 

Není to navíc poprvé, kdy Kalina stanul před soudem kvůli napadení ženy. V roce 2000 byl odsouzen na 12 let za znásilnění a pokus o vraždu. Z vězení byl propuštěn dříve, krátce na to byl ale opět souzen kvůli napadení dvou žen. 

Se zavražděnou se podle obžaloby Kalina znal a udržoval s ní intimní poměr. Přiznal, že v den její smrti se s ní viděl, tvrdil ale, že po souloži odešla. Rozsudek zatím není pravomocný, odsouzený se proti němu na místě odvolal. Na pravomocný verdikt si počká ve vazbě. 

Více k vraždě na Děčínsku se dozvíte v reportáži z loňského února:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.