Svými knihami jsem chtěl lidem pomoci. Psaní scénářů je náročné, říká básník

Petra Soukupa inspirovali k napsání erotických příběhů lidé v jeho okolí. "Vždycky mi říkali, že by chtěli něco zažít, ale nezažijí, protože se to nesluší. A já jsem takový manipulátor štěstí, to mě docela baví, strkat lidi do punku trochu, aby si fakt užili život," uvedl.

"A najednou jsem si říkal, že já bych těmhle lidem určitě pomohl tak, kdybych posbíral od nějakých dalších lidí opravdu to, co se jim stalo nejlepšího v milostném životě. No pak jsem to hodil na sociální sítě a lidi mi začali posílat příběhy. A já jsem řekl, no tak z toho bude knížka. A musel jsem udělat druhý díl, protože mezi tím, co vyšla jednička, tak se staly pokračování," doplnil.

[chooze:article;value:560832]

Ze spisovatele se Soukup stal i scénáristou. Na motivy jeho erotických knih totiž vzniká seriál. "Oslovila mě jedna filmová produkce, že co kdybychom z toho zkusili udělat scénáře. Hledali jsme správnou platformu a scénáristu, až se všichni podívali na mě a řekli mi, ať to napíšu já. A to jsem ani nevěděl, jak se píše scénář," popsal, jak k celé situaci došlo.

Soukup přiznává, že psaní scénářů je nelehká práce. A zažívá u ní zajímavé momenty. "Já mám vedle sebe ten příběh a z toho si vymýšlím dialogy. Z toho to píšu. Je to náročné, když člověk v sedm ráno vstává, brzo sedí v kavárně. Přicházejí maminky s dětmi, a já tam, promiňte, ale řeknu to na rovinu, mezi nimi sedím a píšu svým způsobem pornografickou scénu," netajil se.

[chooze:article;value:559732]

Aby se od erotických témat odreagoval, píše Soukup i knihy pro děti. "Když se zabývám jeden rok tím, že tvořím knihu pro dospělé, která je erotická a často velmi erotická, že to je dost přes čáru, tak já pak začnu mít velký hlad, abych vytvořil vlastně něco milého," zdůvodnil.

Kromě básniček napsal pro děti i knihu Bajkeři, která je, jak už název napovídá, plná bajek. Zajímavé je, že děti mohou jeho knihy spoluvytvářet. "Bajky jsou krátké, že to je vlastně skvělé. Každá bude sama za sebe, děti si ji přečtou a udělají k tomu obrázek," popsal. 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.