Syn atentátníka promluvil: Otec je ráznější, z činu jsem v šoku

Syn podezřelého střelce z Handlové je z celé situace otřesen. Jeho otec měl prý zbraň legálně a nic nenasvědčovalo tomu, že by útok plánoval. "Já absolutně netuším, co otec zamýšlel, co plánoval, proč se to stalo," řekl deníku Aktuality.sk.

Střelec, kterým má být 71letý důchodce Juraj C., se údajně o útoku nikdy otevřeně nezmínil. "Možná nastalo nějaké zkratové jednání, nevím. Je ráznější, ale že by řešil psychiatra nebo takové věci, to ne," dodal jeho syn. K tomu, jaký vztah měl útočník k Robertu Ficovi, řekl jen to, že nebyl jeho voličem.

[chooze:article;value:555637]

​Útok na slovenského premiéra Roberta Fica se odehrál ve slovenské Handlové, připomíná deník TV Noviny. Výstřely padly před tamním domem kultury poté, co po jednání vlády vyšel Fico mezi lidi. Podle svědků mělo zaznít několik výstřelů.

Fico byl ve vážném stavu letecky transportován do nemocnice v Banské Bystrici. Podle posledních informací zveřejněných ve středu pozdě večer je po operaci. "Operace proběhla dobře a myslím, že nakonec přežije. V tuto chvíli není v ohrožení života," řekl slovenský vicepremiér Tomáš Taraba.

Reportér TV Markíza popsal, jaká je situace u nemocnice, kde leží Robert Fico:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.