Tábory zdražily, i tak míst ubývá. Ty u moře nabírají na oblibě, říká provozovatel

Míst na letních táborech podle Topinky s nadcházejícím létem ubývá. "Výběr už se pochopitelně zužuje. Je to tak každý rok, protože klasické pobytové tábory jsou český fenomén. Čím dříve, tím lépe," řekl provozovatel táborů. Rezervace se podle něj otevírají už na podzim.

Zájem je vysoký i navzdory jejich zdražování kvůli inflaci. "Nic jiného nám nezbylo. Je to taková větší domácnost. Musíme ohřát teplou vodu, musíme na něčem uvařit, musíme ty suroviny za něco nakoupit a musíme zaplatit lidi," vysvětlil důvody.

[chooze:article;value:552704]

Podle Peterky za tím stojí nepoměr délky prázdnin a dovolené v zaměstnání. "Řada domácností se dostává do situace, že má děti, které mají dlouhé prázdniny, zatímco běžný zaměstnanec má 20 až 30 dní dovolené. Není vlastně ani v jeho silách děti celé prázdniny hlídat," popsal.

Srovnávat ale podle něj rodiče musí výdaje, které by za dítě vydali i doma. "Kdyby to dítě bylo doma, tak ho stejně musíme krmit, koupit mu jídlo, nějaké vybavení, pravděpodobně ho třeba vzít do kina nebo na jiný kroužek, koníček, který stojí peníze," dodal.

[chooze:article;value:550634]

A nabídka táborů je opravdu široká. "Od takové táborové klasiky, kde jedete na týden nebo 14 dní a máte tam nějakou celotáborovou s nějakým tématem, po různé zájmové tábory. To znamená, umělecké, sportovní, army tématika," uvedl Topinka.

Na oblíbenosti nabírají i tábory v cizině. "Fenomén posledních pěti, deseti let jsou tábory u moře. Jezdíme do Chorvatska, Španělska, Černé Hory. Máme tam třeba i tábor, kde se po cestě zastavíme v Bosně a Hercegovině a vyrazíme na rafty," doplnil provozovatel.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.