Táda (14) našel na Nový rok svou mámu oběšenou. Zůstala mu už jenom sestra

Stalo se to hned 1. ledna večer kolem šesté. Najednou přišel Tereze hrozivý telefonát od jejího 14letého bratra Tády. "Tery, pomoc, mamka tady visí, co mám dělat?!" brečel Táda do telefonu.

Táda se vracel od babičky s dědou, když našel svou maminku oběšenou. Jelikož má se sestrou skvělý vztah, přestože je mezi nimi 12letý věkový rozdíl, jako první se obrátil na ni. Ta na nic nečekala. "Okamžitě Tádu uklidňuji, říkám, ať rychle volá sanitku, i když tuším, že tohle není vůbec dobré, že hned jedeme za ním, ať čeká pod barákem na sanitku. Já s manželem mezitím odevzdáváme naši pětiměsíční dceru Terezku babičce s dědou a jedeme. Máme to 60 kilometrů, provoz je šílený, všichni se vrací ze silvestra," popsala Tereza.

Táda to nemá lehké. S Terezou měli stejnou maminku, ale jiné otce. Táda toho svého nikdy neviděl a neznají se. "Je to můj vysněný brácha, kterého bych nedala ani za nic, i když máme každý jiného tátu. Bez jediný vteřiny přemýšlení říkám 'Táda jde k nám'," dodala Tereza. Než s manželem na místo tragédie přijeli, Táda tam musel čekat sám, nikdo další v bytě s ním a jeho maminkou nebydlel.

[chooze:article;value:489372]

​V současné době se Tereza snaží vyřešit pěstounskou péči. Na ni i na manžela Petra je toho hodně, protože ona je kromě toho na mateřské dovolené, a přestože Petr pracuje, musí ještě splácet hypotéku.

Proto se Tereza rozhodla požádat přes organizaci Donio o pomoc. "Peníze budou použity na běžné rodinné výdaje. Táda je momentálně bez jakékoliv finanční podpory. Naše finanční situace také není nijak příznivá, ale pokusíme se Tádovi pomoci co nejvíc to v této situaci půjde," přiblížila. Chlapci, který má rád psy a mezi jeho zájem patří například počítače, se snaží zajistit šťastné dětství, jak jen to půjde.

Cílem je získat 350 tisíc korun, za tři dny od začátku sbírky už pomohlo přes 450 lidí. Pokud chcete také pomoci, můžete tak učinit na stránkách Donio.cz.

[chooze:gallery;value:30351]

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.