Táhne vás to do tepla? Objevte kouzlo Spojených arabských emirátů!

Spojené arabské emiráty tvoří sedm emirátů. I když každý vyniká něčím jiným, všechny se pyšní vyhřátým mořem, plážemi s jemným pískem a v zimním období teplotami kolem 25-27 °C.

„Přesto, že nejznámějším emirátem stále zůstává luxusní Dubaj, i ostatní emiráty jako například Abú Dhabí nebo Ras al-Khaimah stojí za návštěvu. S námi můžete do těchto prosluněných destinací vyrazit na týden nebo třeba jen na prodloužený víkend. Záleží jen na vašich časových možnostech,“ říká tisková mluvčí CK Blue Style Ilona Topolová.

Dubaj a její „nej“

Pokud jste milovníky pláží, ale zároveň i architektury, nadchne vás Dubaj. Najdete zde nejvyšší mrakodrap na světě Burj Khalifu (828 metrů), luxusní hotel Burj Al Arab ve tvaru plachetnice či nejmodernější obchodní centrum Mall of the emirates, kde si můžete i zalyžovat. Jeho součástí je totiž i lyžařský areál Ski Dubai. Unikátní stavbou je také nové Muzeum budoucnosti, které ukazuje, jak bude Dubaj vypadat za 50 let.

​Relaxovat pak můžete na nejznámější veřejné pláži Jumeirah Beach nebo na plážové zóně La mer, která nabízí špičkový servis - převlékárny, toalety i řadu obchodů, restaurací a kaváren.

​A jak si pobyt v Dubaji užít bez toho, aniž byste finančně vykrváceli? „Můžu doporučit zbrusu nový hotel Centara Mirage Beach Resort, který se nachází přímo na pláži. Navíc tu mají i lanové centrum, bazény a spousty dalšího vybavení a aktivity, jak pro rodiny, tak i pro mladé,“ říká Topolová.

Zábava v Abu Dhabi

Abu Dhabi je největším  a nejbohatším ze všech 7 emirátů, který uspokojí i náročného cestovatele. K nejpopulárnějším místům patří promenáda Corniche, kterou lemují velkolepé mrakodrapy, luxusní hotely, restaurace, kavárny a obchody. Z promenády navíc snadno sestoupíte na místní nádherné pláže s jemným bílým pískem, kromě opalování si tu můžete zahrát i volejbal a další plážové sporty.

​​Největším lákadlem je ale zábavní park Ferrari World věnovaný nejslavnější značce sportovních automobilů. Ukrývá několik uměleckých auto-moto instalací a adrenalinových atrakcí pro děti i dospělé. Můžete se tu také projet na nejrychlejší horské dráze na světě Formula Rossa, která dosáhne zrychlení z 0 na 240 km/h za 4,9 sekund.

​Abu Dhabi nabízí i ubytování ve špičkových hotelech. „Doporučuji Hotel Beach Rotana, který leží na krásné a soukromé pláži. V jeho areálu navíc můžete vyzkoušet až 12 restaurací,” říká Ilona Topolová.

Rozmanitý Ras al-Khaimah

Velmi rozmanitým emirátem je Ras al-Khaimah, kde se dá relax u moře skvěle kombinovat s poznáváním místní bohaté krajiny. Mimořádným zážitkem jsou treky a výlety v pohoří Al Hadžar s nejvyšší horou Jebel Jais, přes kterou vede nejdelší zip lina na světě.

​​Zážitkem je také návštěva přírodní rezervace Al Wadi, kde se prohání antilopy, lišky pouštní a kde se můžete projet i na velbloudovi.

​​Stejně jako ostatní emiráty, tak i Ras al-Khaimah se pyšní bělostnými plážemi s jemným pískem, které navíc nebývají tak zalidněné jako ty v Dubaji.

„Jako zázemí nejlépe poslouží Bm Beach Resort u krásné písčité pláže, kterou lemuje palmová alej. Hotel má také svůj vlastní aquapark, takže si tady na své přijdou i děti,“ říká Ilona Topolová z CK Blue Style.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.