Tajemná manželka Alexandra Lukašenka: Diktátor si ji vycvičil jako psa

S první dámou po boku se Alexandr Lukašenko neukázal už několik let. Jejich manželství poznamenala řada milostných eskapád, které se prezident ani nesnažil utajit před veřejností.

Z románku s jeho osobní lékařkou Irinou Abielskou má dokonce 18letého syna Kolju. Galina Rodionovna Lukašenková ale podle všeho o rozvodu nikdy ani neuvažovala. Diktátor se do ní zamiloval už na střední škole. Seznámili se v dramatickém kroužku, píše portál Fakt. On hrál dědu Mráze, ona Sněhurku.

Lukašenka uchvátila natolik, že všechny ostatní dívky, které o něj projevovaly zájem, úplně přehlížel. "Saša byl tak hezký, často organizoval večírky a měla o něj zájem spousta žen. Ale Saša měl oči jenom pro mě. Ony pak říkaly, že jsem ulovila toho nejlepšího široko daleko," vzpomínala Galina v roce 2005.

[chooze:article;value:455602]

Vzali se v roce 1975 a téhož roku se jim narodil první syn Viktor a o pět let později Dmitrij. První kráčí v otcových šlépějích a věnuje se politice, druhý podniká. Nemanželský Kolja zatím studuje.

Krátce po sňatku se Lukašenko naplno pustil do budování politické kariéry, manželka pracovala jako učitelka v mateřské školce. Když se z Lukašenka v roce 1994 stal prezident, Galina se s ním do Minsku nepřestěhovala. Zůstala na venkově. "Vybrala jsem si to dobrovolně, nechci žít ve městě," tvrdila.

Do běloruské metropole ale za manželem často jezdila a plnila roli a úkoly první dámy. Přátelila se s tehdejším premiérem Michailem Chigirem a jeho ženou Julií. "Je to úžasná, noblesní žena. Nemůžu o ní říct nic zlého. Vždy se starala o své děti, o manžela, měla strach o jeho osud. Dobře mu radila, ale on ji nikdy neposlouchal. Bohužel už se s ní nestýkáme. Lukašenko jí zakázal kamkoliv chodit," popsal Chigir v knize Lukašenko: Budoucí ruský car.

Poslušná jako pes

Podle něj vycvičil Lukašenko svou manželku jako psa. "Dával jí povely, které musela provést za jakýchkoliv okolností," říká.

Galinu na veřejnosti nikdo neviděl už roky. Lukašenko ji údajně drží v domácím vězení, protože se za ni stydí, uvedl list Teleprogramma. Rozhodl se tak prý poté, co zapózovala novinářům při dojení krávy a snímek se objevil na titulkách několika časopisů. Venkovský dům, kde žije, je podle svědků obehnán vysokou zdí a u brány je po zuby ozbrojená ochranka.

[chooze:article;value:497167]

Podivný je i osud Lukašenkovy osobní doktorky, Koljovy matky. Tu dokonce chvíli prezentoval jako oficiální partnerku, z její matky udělal ministryni zdravotnictví, ale když bylo jejich synovi přibližně pět let, Abielská náhle zmizela a už o ní slyšet nebylo. 

Lukašenko trávil hodně času i se zpěvačkou Irinou Darafeevovou nebo běloruskou královnou krásy Marií Wasilewiczovou. Měl mít ale stovky dalších milenek, jejichž jména nikdo nezná.

Rusko rozmístí v Bělorusku jaderné zbraně, oznámil Putin (3/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.