Tajemná šmouha na Bidenově čele: Všichni si mysleli, že dostal ránu

Biden se ve středu ve Varšavě setkal s představiteli Bukurešťské devítky, východními členy NATO, a nikomu neunikl velký flek na jeho čele.

Leckdo by si mohl myslet, že někdo dal americkému prezidentovi pěstí anebo nešikovně zakopl a spadl na hlavu. Ani jedno není pravda. Biden se drží katolických velikonočních tradic a podle těch si věřící na Popeleční středu nechávají na čelo nakreslit tzv. popelec, malý černý křížek. 

Jenomže šéfovi Bílého domu se nedopatřením rozmazal a svůj původní tvar už ani náznakem nepřipomíná.

[chooze:article;value:491391]

A jak upozornil portál Newsweek, děje se mu to každoročně. I loni se kvůli fleku množily obavy o jeho zdraví. V roce 2010 se mu musela omluvit britská reportérka, která ve vysílání spekulovala, že si tehdejší viceprezident Biden měl přivodit zranění. Popeleční středou začíná období čtyřicetidenního půstu a každý se musí vzdát nějaké neřesti. Před rokem Bidenova volba padla na zmrzlinu a další sladkosti, letos to zatím neprozradil.

Biden je teprve druhým americkým prezidentem římskokatolického vyznání, upozornil list USA Today. Prvním by John F. Kennedy, jinak drtivě převažují protestanti.

Biden přednesl ve Varšavě zásadní projev. Svět je jednotný, vzkázal Rusku:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.