Tajemství dlouhověkosti krále: Karel III. dodržuje extrémně přísný režim

[chooze:gallery;value:31369]

​Většina jeho vrstevníků už je v zaslouženém důchodu, ale Karel III. ve svých 74 letech stanul v čele monarchie. Velkolepý korunovační ceremoniál se odehraje 6. května. Nejednoho člověka zajímá, jak dlouho vydrží na trůnu.

Alžbětu II., která vládla 70 let a 214 dní, určitě netrumfne. Podobného věku jako ona by se ale dožít mohl. Ve formě se už roky udržuje dodržováním přísného režimu, upozornil portál Mirror.

[chooze:article;value:501294]

Dlouhověkost by mu měly zaručit nejenom geny, ale i střídmost ve stravování, přísná dieta a pravidelný pohyb. Panovník každé ráno cvičí sestavu, kterou v 50. letech vytvořili pro příslušníky kanadského letectva. "Obsahuje sedy lehy, kliky, běh na místě nebo strečink," popsal zdroj z Buckinghamského paláce.

Král nedá dopustit ani na dlouhé procházky. "Udržet s ním krok by měli problém i mnozí o polovinu mladší muži," dodal zdroj.

[chooze:article;value:500790]

Nesmírně disciplinovaný je Karel i v jídle. Snídá ovoce, semínka, ořechy, vejce naměkko a šálek čaje. Podruhé jí až v pět odpoledne, zjistil The Telegraph. Většinou si dá znovu čaj a nějaký obložený sendvič nebo koláč. Mezitím údajně nepije ani vodu, aby se vyhnul tomu, že by potřeboval při důležité schůzce na toaletu. Při společenských událostech se král snaží konzumaci jídla vyhýbat, pokud mu to situace umožňuje.

Květnovou korunovaci bude s obrovským zájmem sledovat celý svět. Pozornost je upřená nejenom na Karla, ale i na prince Harryho. Ten po dvou letech nevraživosti s příbuznými přiletí do Londýna bez manželky Meghan Markleové, která královskou rodinu nařkla z rasismu.

Největší přehlídka posledních let. Británie připravuje korunovaci krále Karla:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.