Tajemství filmové hudby: Český orchestr zaznamenal obrovský úspěch

Hudební skladatel Ennio Morricone stvořil mnoho nádherných melodií k legendárním filmům. Právě s nimi 6. dubna 2024 vystoupí Český národní symfonický orchestr a dirigentské taktovky se ujme Morriconeho syn Andrea Morricone.

Jeho otec zemřel před třemi lety v úctyhodném věku 91 let, moc podobní si prý ale nebyli. "Byl skvělý, vtipný, úžasný. Po jeho boku jsme strávili deset let, ale začalo to čirou náhodou, když jsme natočili jeden televizní film. Jako delfín se jmenoval," svěřil se Hasenöhrl.

[chooze:article;value:413565]

Morricone si český orchestr hned zamiloval. "Jemu se strašně zalíbila atmosféra ve studiu a přístup orchestru, tak se vrátil znovu a vyvrcholilo to tím, že jsme natočili hudbu k filmu Quentina Tarantina Osm hrozných," vysvětlil šéf orchestru. 

"Předcházely tomu ale krásné peripetie," zasmál se Hasenöhrl. "Ale nakonec jsme to natočili. Potom jsme letěli ještě do Londýna, což byl šok hlavně pro producenta. Quentin Tarantino chtěl, aby se natočil ještě film o filmu, a chtěl to natočit v Londýně. Jenže pan producent řekl, že jsme drazí," popsal hudebník.

[chooze:article;value:539406]

Jenže Morricone se českého orchestru odmítl vzdát. "Ale Ennio Morricone v tu dobu řekl, že buď tam poletíme s nimi, anebo to nebude. A skutečně nás 90 lidí odletělo," pochlubil se Hasenöhrl.

Prahu ovládli Piráti z Karibiku. Do Česka dorazil světově známý umělec (6/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.