Tajemství fotek princezny Diany a Karla III. Fanouškům dodnes nedá spát

Nepatrný detail se stal pro některé fanoušky doslova záhadou. Předmětem spekulací je výška krále Karla III. Ten měl měřit zhruba podobně jako princezna Diana. Dokládá to i oficiální zásnubní fotografie, píše portál Mirror.

Přesto na mnoha snímcích je nynější král často i o hlavu vyšší než jeho bývalá choť. Podle portálu nosila Diana často boty bez podpatků, a dokonce si na svatbu musela obuv volit tak, aby nebyla vyšší než její nastávající.

[chooze:article;value:449131]

Mnoho fanoušků si to vysvětluje po svém. "Proto skláněla hlavu dolů. Nosila také boty bez vysokých podpatků," napsal jeden. "Jeho Veličenstvo mohlo při focení stát na krabici, aby tak dal lidem iluzi, že je výrazně vyšší než jeho tehdejší manželka," přidal se další.

Podle článku na portálu The Society Pages mohlo být důvodem společenské očekávání, že muži by měli být vyšší než ženy. "Na snímcích byli obvykle uspořádáni tak, aby to vypadalo, že je výrazně vyšší než ona. Nebo alespoň maskovali skutečnost, že není," vysvětlila profesorka z Kalifornské univerzity Lisa Wadeová.

[chooze:gallery;value:30355]

Lady Dianu měl údajně nechat zavraždit její bývalý manžel. Více se dozvíte v následující reportáži:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.