Tajemství Kate a Williama: Pár udělal osudovou chybu, která ho může zničit

Rozhovor prince Harryho a Meghan v pořadu Oprah Winfreyové způsobil v roce 2021 obrovský poprask. Pár nenechal na svých příbuzných nit suchou a zároveň popsal svá trápení. A královská rodina se ocitla v pořádné krizi.

Z té se snažili monarchii dostat právě Kate s Williamem, píše ve své analýze Business Insider. Dvojice byla najednou k vidění doslova všude. S fanoušky sdíleli fotografie ze svého života, na veřejnosti působili láskyplně a jednotně. A jejich obliba díky lidskému přístupu rostla. "Harry a Meghan se totiž projevili jako lidštější, přístupnější a láskyplnější k fanouškům," uvedla královská komentátorka Kristen Meinzerová.

[chooze:article;value:546654]

Právě proto se rozhodli své vystupování změnit i Kate s Williamem. "Uvědomili si, že pokud nezmění svůj styl, budou zastíněni tímto párem žijícím v Kalifornii, takže se museli ukazovat. Museli odhalit, kdo jsou. Nechali se natočit na výročí, během rozhovorů vtipkovali," doplnila Meinzerová.

Obrovský obrat však nastal v posledních měsících. Princezna Kate se na veřejnosti objevila naposledy na Vánoce. Následně Kensingtonský palác v polovině ledna oznámil, že manželka prince Williama podstoupila operaci břicha.

Od té doby palác o jejím zdravotním stavu vydal jen pár strohých oficiálních informací. Mlží navíc i její blízcí. Podle expertů jako by zůstávala situace ohledně princezny zahalena rouškou tajemství.

Úplný opak přitom představuje komunikace Buckinghamského paláce ohledně krále Karla III., kterému lékaři diagnostikovali rakovinu. "Je to až nápadně odlišné. Karel se zdá být aktuálně lidštější než William a Kate," myslí si Meinzerová. Na rozdíl od Kate už byl panovník dokonce několikrát fotografován.

[chooze:article;value:545762]

Situace se navíc ještě více vyhrotila poté, co Kensingtonský palác zveřejnil fotografii Kate s jejími dětmi. Lidé si začali všímat, že na snímku cosi nesedí. A měli pravdu. Sama manželka prince Williama se přiznala, že se jedná o upravenou fotku, za což se omluvila.

Dle odborníků ale všechny vyjádření princezny na sociální síti překvapilo. Očekávali by totiž, že oficiální stanovisko poskytne právě palác, uvedl portál Daily Mail. "Úřad takové velikosti a mezinárodní úrovně by normálně vydal prohlášení. A neházeli by jednoho z nejváženějších členů takto pod autobus. Jsem trochu překvapena. Rozhodli se obětovat Kate," uzavřela Meinzerová.

Mnozí se shodují, že Kate s Williamem tak ztratili svou lidskost a opustili původní PR strategii, která jim léta pomáhala. Naopak se pár vrátil k tvrdé formálnosti, což jen rozvířilo spekulace, zda jejich manželství neprochází krizí a je stále tak stabilní. Právě to je přitom velmi zásadní pro popularitu monarchie, jejich oblíbenost a mohlo by jim snadno zlomit vaz.

Fanoušky znepokojil detail u princezny Kate. Více se dozvíte v následující reportáži (3/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.