Tajemství Michaela Jacksona vyšlo najevo. Po 15 letech od jeho smrti

[chooze:gallery;value:36436]

​V úterý si svět připomínal 15. výročí tragického skonu krále popu. Michael Jackson zemřel 25. června 2009 těsně před začátkem monstrózního turné This Is It. Bylo mu tehdy teprve 50 let.

Podle nově odhalených dokumentů však po sobě Jackson nezanechal pouze desítky hitů. V okamžiku smrti dlužil různým věřitelům přes 11,6 miliardy korun. Část dluhu navíc měla velmi vysoké úroky, kvůli kterým dluh rychle narůstal, píše portál NBC.

Jackson dlužil celkem 65 různým věřitelům. Hlavním důvodem, proč byl zpěvák zadlužený, byly jeho obrovské výdaje, které poprvé vyšly najevo v roce 2013 při soudu se zpěvákovým osobním lékařem Conradem Murraym.

[chooze:article;value:495853]

​Jackson utrácel zejména za dárky, cestování, umění a nábytek, velkou část svých příjmů také dával na charitu. "Spoustu peněz utratil za šperky. Nic mu nezbylo," řekl podle portálu People účetní William Ackerman, který v soudním procesu vystoupil jako svědek.

Velkým problémem byla i samotná zpěvákova smrt těsně před začátkem světového turné, které se mělo konat na 50 místech, přičemž první bylo naplánované v londýnské O2 Areně. Poté, co se turné muselo kvůli jeho smrti zrušit, musel pořadatel koncertů vracet fanouškům peníze. Společně s postihy za zrušení smlouvy tak dlužili Jacksonovi potomci dalších 933 milionů korun pořadateli AEG.

Michael Jackson zemřel na zástavu srdce po šestihodinové generální zkoušce před prvním z koncertů turné. Z jeho úmrtí byl obviněn kardiolog Conrad Murray, který mu podle soudu podal před uložením ke spánku smrtelnou dávku morfia. Murrayho soud usvědčil z neúmyslného zabití a potrestal jej čtyřletým vězením, z něhož si odseděl necelé dva roky.

Každý druhý Čech dluží peníze. Dohromady přes tři biliony (9/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.