Tajné dopisy lady Diany jdou do dražby. Odhalily peklo, které prožívala

Manželé Kassenovi, kteří pro princeznu Dianu představovali velkou oporu během jejího náročného rozvodu se současným králem Karlem III., se rozhodli, že jejich osobní korespondenci s Dianou prodají. Nechtějí totiž, aby jejich děti nesly tak velkou odpovědnost, kterou vlastnictví dopisů vyžaduje. Výtěžek z aukce věnují charitativním organizacím, které byly pro princeznu Dianu srdcovou záležitostí.

První manželka Karla III. si v tajných dopisech vylévá srdce a popisuje žal, který při rozchodu zažívala. "Mám velmi těžké období a cítím tlak ze všech stran. Je příliš těžké udržet hlavu vzhůru, jsem na kolenou a toužím jen po tom, aby byl rozvod co nejdříve za mnou, protože cena za něj je obrovská," napsala podle britského listu Daily Mail matka prince Williama a Harryho svým přátelům.

[chooze:article;value:482005]

Její obvykle úhledný rukopis se ke konci dopisu změnil v komplikovanou změť písmen, zřejmě kvůli bolesti a psychickým problémům, se kterými se princezna potýkala. Diana se totiž v tu dobu bála, že jsou odposlouchávány i její telefony v Kensingtonském paláci a královská rodina i média ji sledují.

"Kdybych před rokem tušila, co budu při rozvodu zažívat, nikdy bych s tím nesouhlasila. Je to zoufalé a ošklivé," popsala Diana podle časopisu People izolaci a odstup, který si její manžel s panovnickou rodinou začal udržovat. Diana si stěžovala na chladné jednání svého manžela, utvrzovala se v tom, že nikdy nebyla jeho životní láskou.

[chooze:article;value:481303]

Právě proto pro ni manželé Kassenovi byli velmi důležití. "Nesmírně mě zasáhlo, jak mě oba chráníte, nejsem na to zvyklá," napsala princezna přátelům a naznačila, že v královské rodině nikdy nenašla zastání.

Kassenovi chtějí, aby si veřejnost pamatovala tak výjimečnou ženu, jakou princezna Diana byla. Přejí si, aby lidé poznali, jak velké srdce zesnulá princezna měla a co prožívala při rozvodu. Britové Karla III. velmi často kritizují za milostný poměr s jeho současnou ženou Camillou, který udržoval i během manželství s lady Dianou.

Princezna Diana zemřela před 25 lety. Lidé spekulovali, zda ji nenechal zavraždit princ Charles (8/2022):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.