Tajné signály, že let není v pořádku. Letuška prozradila, na co si dát pozor

Lisa Hughesová dříve pracovala jako letuška, a má tak bohaté zkušenosti s mnoha situacemi, které mohou během letu nastat. Pro portál Metro se proto podělila o několik situací, které mohou vést až k nouzovému přistání.

"Zvýšená aktivita posádky, včetně časté komunikace s kokpitem, může naznačovat problém," prozradila. Cestující by měli zbystřit i v tom případě, když si všimnou, že členové posádky změní tón hlasu nebo pokud jsou hlášení z kokpitu častější a zní naléhavěji.

[chooze:article;value:542467]

"Posádka může také připravovat nouzové vybavení nebo instruovat určité cestující, aby pomohli při případné evakuaci," dodala Hughesová. Různé neobvyklé zvuky vibrace nebo například náhlé změny nadmořské výšky mohou potom upozorňovat na to, že letadlo má nějaké technické problémy a mechanické poruchy.

"Změny osvětlení kabiny, nasazení kyslíkových masek nebo spuštění nouzových protokolů jsou jasnými příznaky potíží," zdůraznila bývalá letuška. To může vést k tomu, že piloti budou nuceni s letadlem nouzově přistát.

[chooze:article;value:541860]

Ačkoliv má mnoho lidí z létání strach, podle expertů se jedná o nejbezpečnější dopravní prostředek, píše web CNN. "Létání je nejbezpečnější způsob dopravy," potvrdil Anthony Brickouse, profesor letecké bezpečnosti z floridské Embry–Riddle Aeronautical University.

"Když se podíváte na statistiky, ve větším ohrožení jste po cestě na letiště. Říkám to všem. Když se dostanete k letadlu, nejnebezpečnější část vašeho dne je vlastně za vámi," dodal Brickouse a upozornil tak na to, že například jízda autem představuje mnohem větší riziko. 

Boeing má vážný problém. Kontrola odhalila další špatně sestavená letadla:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.