Takhle si policie chodí pro podezřelé z vraždy. Zveřejnila unikátní video

Detektivové z 1. oddělení pražské policie loni prošetřovali 25 případů, do jednoho je dokázali uzavřít. Mohou se tak chlubit stoprocentní úspěšností.

Koncem prosince zadrželi dva muže, kteří měli v březnu v jednom z bytů na pražském Střížkově sprovodit ze světa 46letého muže. "Dva podezřelí, z nichž jeden s mužem udržoval vztah, společně muže udusili polštářem," sdělil k případu policejní mluvčí Jan Daněk.

Ještě před vraždou se měla dvojice pokoušet muže donutit, aby podepsal smlouvu k převodu jeho vozidla. Když odmítl, v kuchyni se na něj pachatelé vrhli.

[chooze:article;value:489336]

​"Těla se původně chtěli zbavit jeho rozřezáním, k čemuž si následujícího rána po vraždě zajeli koupit ruční pilu. To nakonec neuskutečnili a tělo v bytě naaranžovali tak, aby to vypadalo jako přirozené úmrtí," uvedl Daněk.

Kriminalisté nashromáždili veškeré důkazy, nakonec oba podezřelé v prosinci zadrželi a obvinili je z vraždy. Nyní policisté zveřejnili video ze zatčení dvojice mužů.

"Jelikož k činu došlo po předchozím rozmyslu a v úmyslu získat majetkový prospěch, hrozí jim trest odnětí svobody na 15 až 20 let nebo trest výjimečný. Muži (29 a 23) se k činu doznali a stíhání je vedeno vazebně," upozornil Daněk.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.