Takový extrém Česko nezažilo. Počasí ho rozdělilo na polovinu

Pondělí přineslo velké teplotní rozdíly mezi západní a východní částí republiky. "Na Karlovarsku bylo až o 11 °C chladněji než v Ostravě," upozornila meteoroložka Dagmar Honsová. Mezitímco Karlovy Vary v pondělí hlásily 3,7 °C, teplota v Ostravě dosahovala 15,1 °C.

Na výrazné rozdíly bychom se měli připravit i v následujících dnech. "Díky teplému jižnímu proudění má Česko před sebou další teplotně nadprůměrné dny," upozornila meteoroložka Dagmar Honsová.

"Teplé jižní proudění se bude během týdne více projevovat na východě území, kde v následujících dnech budeme atakovat až 20 °C," řekla Honsová. Naopak na západě Česka očekávají meteorologové teploty kolem 10 °C, a pod mlhou a nízkou oblačností dokonce jen 4 °C.

[chooze:article;value:542541]

Podle Českého hydrometeorologického ústavu bude během týdne na většině území spíše zataženo až oblačno, místy přijdou i přeháňky či občasný déšť. Hlavně poránu se mohou objevovat mlhy.

Navzdory zatažené obloze je zřejmě už teď jasné, že letošní únor bude tím nejteplejším v historii měření na našem území. Prozatím drží rekord rok 2020, kdy se průměrná teplota vzduchu zastavila na 6,9 °C.

Extrémní únorové počasí nabídne ve svém finiši až 17 °C:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.