Tatínek Martínka popsal chystanou léčbu ve Francii. Chce znovu oslovit pojišťovnu

[chooze:gallery;value:33351]

​"Martínek se léčby dočká, doufáme, už na přelomu ledna a února příštího roku. Jednání bylo intenzivní, bohužel dlouhé, nicméně konečně máme stanovený konkrétní termín," řekl tatínek Martínka. Nakonec se bude léčit ve Francii.

Jednání pokračovalo od chvíle, kdy se podařilo vybrat přes 150 milionů korun. Ve hře byla i nemocnice v Římě, tam ale s podobnou léčbou ještě neměli zkušenosti.

Potřebné léčby se Martínek ve Francii dočká až příští rok. "Kvůli nadcházejícím svátkům to nejsou schopni tak rychle zajistit, je potřeba objednatele, který přijede z Ameriky ve speciálním režimu, musí se objednávat velmi s předstihem a je tam spousta administrativy, takže bohužel už se to před Vánocemi nestihlo," poznamenal jeho táta.

[chooze:article;value:529912]

Před léčbou bude ještě potřeba několik opatření. "Martínek musí být naprosto zdravý na samotný zákrok, takže určitě musí dodržovat maximální karanténu. Navíc do Francie před zákrokem máme přijet o nějakých deset dní dopředu a každý den bude postupovat různá další speciální vyšetření před zákrokem," sdělil.

S Martínkem do Francie poletí oba rodiče. Měl by je doprovodit i lékař. Martínek často totiž kvůli svému stavu zvrací a má dýchací problémy. "Určitě v letadle, kde nevíme, jak bude reagovat, bude fajn mít doprovod, který by ho mohl nějakým způsobem kontrolovat," vysvětlil tatínek. O tom, jestli s nimi lékař poletí, ale ještě budou vyjednávat.

"Samotná léčba obnáší stereoskopický zákrok, čtyři injekce do mozku a následné dovyšetření MRI," popsal. Finální částku za léčbu ještě rodiče neznají. Vybrané peníze ale podle otce určitě vystačí.

[chooze:article;value:525213]

"Počítáme s tím, že zbydou peníze, ty bychom rádi co nejtransparentněji poskytli na jiné sbírky," oznámil. S právníkem chce proto znovu oslovit pojišťovnu. "Zažádáme o proplacení léčby ještě jednou, protože si myslíme, že nárok na to má. Právě ty prostředky, které by pojišťovna mohla uvolnit, by mohly posloužit někomu, kdo je v těžké situaci a nemá možnost zažádat pojišťovnu," dodal.

Po léčbě by Martínkův mozek měl zase produkovat vše potřebné. "Martínek musí dohnat, co během těch dvou a půl let zameškal," avizoval tatínek. Nejvíce se nyní obává jakéhokoli dalšího odkladu.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.