Moderní bydlení

Taxikář zaútočil na pražské zastupitele. Měl je polít smrdutou tekutinou

[chooze:gallery;value:37319]

​Jonáš Felkel, který je nezávislým uvolněným zastupitelem Prahy 1, šel spolu se svou kolegyní Barborou Kosíkovou (Zel.) ze schůzky zastupitelského klubu, když si v Karlově ulici všimli taxíku stojícího na začátku úzké pěší zóny poblíž křižovatky s Křižovnickou ulicí.

"Když jsme kolem něj procházeli, zeptali jsme se slušně pana taxikáře, proč v pěší zóně stojí. Na otázku, co je nám do toho, jsme odpověděli, že jsme místní a zastupitelé městské části," uvedl Felkel na sociálních sítích.

Taxikář to podle Felkelova vyprávění nevzal dobře. "Poté pan taxikář vylezl z auta, začal nám agresivně vyhrožovat a začal po mně stříkat neznámou bělavou tekutinou z velké stříkačky. Odneslo to moje oblečení a telefon, oči mi zachránily brýle. Pan taxikář mi vykopl telefon z ruky a udeřil mne do hlavy," přiblížil Felkel.

Kromě činu samotného Felkela překvapilo, že měl taxikář v autě schovanou velkoobjemovou injekční stříkačku. Bělavá látka prý velmi silně zapáchala.

[chooze:article;value:571112]

​Jen krátce poté, co Felkela taxikář potřísnil nechutnou tekutinou, na místo dorazili policisté, které zavolala Kosíková. Felkelovi okamžitě opláchli kůži, vlasy i oči, a to i pomocí speciálního spreje. To už byl ale taxikář pryč.

Felkela následně také ošetřili na chirurgii. Po útoku mu zůstala ranka. Mobil je ale v podstatě zničený. Oblečení potřísněné bílou látkou se sice snažil opakovaně prát, ale neví, zda to pomůže.

"Pražští policisté řešili 9. září incident, ke kterému mělo dojít v Karlově ulici mezi řidičem taxi a mužem. V současné chvíli se případem zabýváme jako přestupkem proti občanskému soužití," okomentovala policejní mluvčí Eva Kropáčová. K tomu, zda policie látku nechala otestovat na složení, se Kropáčová odmítla vyjádřit.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.