Taylor Swift čekají koncerty v Británii. Bezpečnostní opatření jsou mimořádná

Koncertní hala naplněná k prasknutí, davy nadšených fanoušků. Tak to začátkem srpna vypadalo ve Varšavě na koncertu jedné z hudebních ikon 21. století  Taylor Swift. Štafetu nyní přebírá Londýn.

Na koncert zamířili lidé i zdaleka. "Vyrůstala jsem s ní. Mám za sebou období dospívání, období rozchodů. Pokaždé, když napíše písničku, máte pocit, jako by tam byla s vámi a věděla, čím si procházíte," říká fanynka, která přiletěla až z New Yorku.

Minulý týden měla americká zpěvačka vystoupit ve Vídni. Koncertní šňůru ale zastavila rakouská policie kvůli připravovaným teroristickým útokům. Londýn, kde tento týden hudební modla milionů mladých lidí naváže na své přerušené turné, proto nechce nic podcenit.

[chooze:article;value:568598]

"Protiteroristická opatření začínají daleko před stadionem. Stojí tam hlídky, které pozorují návštěvníky a dávají pozor na to, jestli někde nezaznamenají nějaký neobvyklý pohyb, podezřelý incident, něco, co by se vymykalo normálu," popisuje postupy bezpečnostních složek bývalý šéf Národního protiteroristického bezpečnostního úřadu v Londýně Chris Phillips.

Fanoušci bez platné vstupenky budou mít zakázáno vstupovat do areálu. Stadion pak bude chránit větší počet členů bezpečnostních složek a také dodatečně nainstalované kamerové systémy, skenery nebo bariéry.

Organizátoři chtějí zabránit opakování tragédie z roku 2017. Při bombovém útoku v Manchesteru se totiž podle Phillipse pokazilo v podstatě všechno. Během koncertu americké zpěvačky Ariany Grande tehdy po útoku sebevražedného atentátníka hlásícího se k Islámskému státu zemřelo 22 lidí, stovky dalších utrpěly zranění.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.