Moderní bydlení

Taylor Swift se vložila do voleb. Otevřeně podpořila jednoho z kandidátů

[chooze:gallery;value:34903]

​Na první debatu kandidátů na amerického prezidenta Kamaly Harrisové a Donalda Trumpa zareagovala ve středu i zpěvačka Taylor Swift. Na svém instagramu, kde má přes 283 milionů sledujících, zveřejnila výzvu svým fanouškům, aby opět vyrazili k volbám.

Pro megahvězdu současné hudby nejde o nic neobvyklého. Už při volbách v minulosti opakovaně svolávala své fanoušky k volbám. Její výzvy navíc slaví úspěchy, protože po nich ve Spojených státech citelně vzrůstá počet voličských registrací.

[chooze:article;value:570244]

​Výzva, kterou zveřejnila v noci na středu, je navíc výrazná tím, že zpěvačka přímo podpořila jednoho z kandidátů. "V prezidentských volbách budu volit Kamalu Harrisovou i jejího viceprezidenta Tima Walze. Budu ji volit, protože bojuje za práva a názory, které považuji za důležité," napsala Swift.

Jedním z důvodů, které uvedla, je také nárůst významu umělé inteligence, jejíž obětí se sama zpěvačka už několikrát stala. "Nedávno jsem byla upozorněna na mého 'klona' vytvořeného umělou inteligencí, který podporoval prezidentskou kandidaturu Donalda Trumpa. To jen potvrdilo mé obavy z umělé inteligence a nebezpečí, které představuje šíření dezinformací," dodala Swift.

Proti Trumpovi a jeho Republikánské straně se Swift vymezila i svým podpisem, kdy se podepsala jako "Taylor Swift, bezdětná paní s kočkou". Ze strany republikánů se totiž v USA často ozývají kritické hlasy na adresu žen, které se rozhodly pro život bez dětí.

Fenomén Taylor Swift. Zpěvačka sklízí úspěchy, její fanoušci vyvolávají zemětřesení (8/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.