Taylor Swift ve Vídni: Policie hledá další teroristy. Chtěli prý útočit na diváky

[chooze:gallery;value:34903]

​Hrozba teroristických útoků, která vedla ke zrušení trojice koncertů americké pěvecké superhvězdy Taylor Swift, nejspíš stále není úplně u konce. Podle televize ORF policie pravděpodobně stále pátrá po dalších podezřelých. Strážci zákona tuto informaci ale nechtěli oficiálně potvrdit.

O pátrání po třetím podezřelém z terorismu píše také Kronen Zeitung. Podle zdroje deníku seznámeného s případem necílili údajní teroristé napojení na Islámský stát primárně na populární zpěvačku. Jejich hlavním úkolem mělo být zabít co největší počet lidí.

Její kariéru rozebral redaktor hudebního časopisu Headliner Michael Švarc:

[chooze:article;value:568462]

U jednoho ze dvou zadržených, 19letetého mladíka z Ternitzu, měli policisté najít chemické látky. Ty údajně ukradl od svého předchozího zaměstnavatele, kterým byla společnost na zpracování kovů. Zda je plánoval použít k útoku a zda to bylo vůbec možné, policisté zjišťují.

Podle rakouského kancléře Karla Nehammera byla hrozba útoku ve Vídni "velmi vážná". Napsal to na síti X. "Díky intenzivní spolupráci naší policie a nově zřízeného DSN (Ředitelství státní bezpečnosti a rozvědky, pozn. red.) se zahraničními službami se podařilo hrozbu včas identifikovat, zastavit a zabránit tragédii. Velké díky patří záchranným složkám, které v současné době pracují na plné obrátky," dodal.

Taylor Swift zrušila koncerty ve Vídni kvůli plánovaným teroristickým útokům:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.