Taylor Swiftová dorazila do Evropy. V Paříži lidé kvůli lístkům stanovali

Peníze, které se točí kolem Taylor Swiftové, by prý pokryly náklady řady zemí světa. Turné The Eras Tour, které zpěvačka zahájila loni v březnu, po celém světě trhá rekordy. Na některých koncertech fanoušci způsobili i lehké zemětřesení.

Jen v Americe útraty na cestovném a pohostinství zvýšily hrubý domácí produkt země o více než 100 miliard korun. A Taylor sama se loni dostala na seznam dolarových miliardářů.

Nyní dorazila i do Evropy a její první zastávkou je Paříž. Koncerty jsou vyprodané, dostane se na více než 40 tisíc lidí. "Když jsme sem přišli ráno už tu byla obrovská fronta, někteří tu spali ve stanech. Podle toho, co jsme pochopili, tu už táboří dva dny," popsala tamní situaci jedna z fanynek.

[chooze:article;value:553559]

Pětina fanoušků do Paříže prý dorazila z jejích rodných Spojených států. Tam už předtím zpěvačka odzpívala přes 50 koncertů. Cesta se Američanům prý vyplatila. A to díky evropským pravidlům, která zakazují účtovat obrovské přirážky za předprodej vstupenek.

Zatímco v Americe za lístek zaplatí v průměru 60 tisíc korun, v Evropě zhruba osm tisíc. Letenka, dvě noci ve čtyřhvězdičkovém hotelu i se vstupenkou tak vyjdou podstatně levněji.

Swiftová bude koncertovat také v Německu, Rakousku, Polsku nebo Švédsku. "Ve Stockholmu koncert navštíví 150 000 lidí. A přibližně 120 000 lidí očekáváme ze zahraničí. Pro cestovní ruch ve Švédsku to bude mít obrovský význam," uvedl Carl Bergqvist, hlavní ekonom Stockholmské obchodní komory.

V písních zpívá o toxických vztazích, nemožné lásce, politice i duševním zdraví. Může se v nich tak najít téměř každý. V rámci koncertní šňůry odehraje Swiftová celkem 152 koncertů a očekává se, že tržby z prodeje vstupenek přesáhnou 32 miliard Kč. Tím se The Eras Tour stane nejvýdělečnějším turné všech dob.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.