Taylor Swiftová má Grammy za nejlepší album a přepsala historii

[chooze:gallery;value:34695]

​Deska Midnights přinesla Taylor Swiftová už čtvrté ocenění za album roku a zpěvačka se tak stala rekordmankou. Předstihla takové legendy, jako jsou Stevie Wonder, Paul Simon a Frank Sinatra, kterým se v této nejdůležitější kategorii podařilo zvítězit třikrát, uvedla BBC.

Hlavní cenu překvapivě předávala Céline Dionová, která se na veřejnosti objevila necelý rok poté, co musela kvůli vzácné nemoci zrušit všechna svá vystoupení. Dostalo se jí nadšeného přijetí publika, stejně tak bouřlivé byly reakce při vyhlášení vítězky.

[chooze:article;value:529873]

Swiftová si odnesla i cenu za Nejlepší popové vokální album a při jejím přebírání oznámila vydání nové desky.

Po dvou cenách v podobě zlatých gramofonků si odnesly zpěvačky Miley Cyrusová a Bilie Eilishová. Prvně jmenovaná zvítězila s hitem Flowers v kategorii Nahrávka roku i Nejlepší popový sólový výkon.

Miley Cyrusová zabodovala jako spoluautorka a interpretka písně k filmu Barbie s názvem What Was I Made For?, informovala agentura AP.

Nejlepší novou umělkyní byla vyhlášena americká zpěvačka a skladatelka Victorie Monétová.

Nejvíce nominací měla zpěvačka a autorka hudby SZA, proměnila dvě v kategoriích Nejlepší R&B píseň a Nejlepší výkon dua nebo skupiny (společně s hostující Phoebe Bridgers).

Předávání Grammy už počtvrté moderoval komik Trevor Noah.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.