Technické služby se už připravují na zimu. Výrazně tím sníží náklady

Kamiony z Polska navážejí v těchto dnech do skladů tuny posypové soli. Zima třeba pro jihlavské technické služby začala už teď na začátku srpna. V části skladu je zhruba 1 500 tun posypové soli, která by Jihlavě měla vystačit na celou zimní sezónu. 

"Paradoxně už v letních měsících navážíme zimní posypový materiál a je to zejména z ekonomických důvodů. Oproti zimní sezóně je v tuto chvíli posypový materiál zhruba o třetinu levnější," zdůvodnil mluvčí Služby města Jihlavy Martin Málek.

[chooze:article;value:530361]

Jen v Jihlavě tak řádově ušetří i miliony korun. Nejde přitom jen o posypovou sůl. Předzásobit se musí i dalšími posypovými materiály. "Na zimu už jsou naskladněné i zásoby písku a štěrku. Je to z toho důvodu, že se sůl nemůže používat na chodnících nebo zastávkách městské hromadné dopravy," doplnil Málek.

Silničáři také začínají se servisem techniky používané při zimní údržbě, například sypačů tak, aby je příchod zimy co nejméně zaskočil. Připravují se i v lyžařských střediscích, jako je tomu třeba na Šacberku u Jihlavy. Provozovatelé sjezdovek provádějí úpravy svahů a kontrolují a servisují lyžařské vleky i ostatní techniku jako sněžné rolby nebo skútry.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.