Televize Nova i letos pomáhala. Podpořila osamělé seniory i děti z chudých rodin

Letošní rok na Nově se nesl ve znamení charitativních akcí, díky kterým se podařilo vykouzlit nevyčíslitelně úsměvů a pocitů štěstí u všech obdarovaných. "Nova pomáhala celý letošní rok v rámci dobročinných akcí, co se týká finančních prostředků nebo mediální hodnoty. Věnovali jsme víc než 15 miliónů korun pro letošní rok. Pomáhali jsme i na televizní obrazovce například velkou podporou Dobrého anděla," podotkl generální ředitel TV Nova Daniel Grunt.

S nadací televize Nova spolupracuje už více než deset let. Nadace finančně pomáhá rodinám, které zaskočila zákeřná nemoc. Pro dobrou věc jsou naši moderátoři schopni udělat cokoli. Například Veronika Petruchová se převlékla za hodného čerta, jen aby dětem v nemocnici udělala radost. "Těší mě, že můžeme tu radost rozdávat dětem," řekla o svém vystoupení.

[chooze:article;value:533685]

Vykouzlit úsměv na tváři dětem v nemocnicích se pro některé stalo téměř posláním. V rámci projektu Nova pomáhá do nich pravidelně nosí dárky moderátorka Kristina Kloubková. "Chodíme často do Motola, protože tam taky pomáhají dětem a rodičům," pronesla Kloubková.

Pomoci a radosti se letos dočkaly i další děti, a to díky dlouhodobému společnému projektu s Diakonií Českobratrské církve evangelické s názvem Školákům od srdce. Do sbírky školních pomůcek pro děti se zapojili i diváci televize Nova.

Projekt si nenechal ujít ani moderátor Martin Čermák. Ten se letos vypravil na nákup školních pomůcek pro rodiny, které si je nemohly dovolit. "Jelikož manželka učí hudební výchovu, tak notové sešity nemůžeme vynechat," vysvětlil své rozhodnutí Čermák.

[chooze:article;value:529264]

Úspěšný byl i dobročinný projekt Krabice od bot, tedy vánoční dárky, které jste dětem posílali i vy. "Ve spolupráci s Diakonií a s našimi diváky jsme rozdali více než 86 tisíc vzdělávacích a dárkových balíčků dětem a podpořili jsme více než čtyři tisíce seniorů," radoval se Grunt.

Senioři měli obrovskou radost díky projektu Psaní od srdce. Posílali jste jim krásné vzkazy, recepty, ale i zajímavá vyprávění. "Z projektu Psaní od srdce mám obrovskou radost. Nejenom proto, že je určen pro seniory, ale také proto, že vrací radost do poštovních schránek," řekla jednatelka TV Nova Klára Brachtlová.

To ale není všechno, charitativních projektů byly desítky. Sportovali jsme pro dobrou věc, pomáhali dětem z dětských domovů a mnohým jsme splnili sen a ukázali jim zákulisí oblíbených seriálů. "Moc rád bych poděkoval našim divákům a našim kolegům za dobročinné akce, které v letošním roce udělali, věnovali do toho spoustu svého času, svých nápadů, i svých finančních prostředků. Moc si toho vážím," zakončil Grunt.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.