Televizní hvězda záhadně zmizela na dovolené v Řecku. Je to boj s časem

Známý britský moderátor a lékař Michael Mosley je nezvěstný a nejspíš v ohrožení života. Blízcí jej viděli naposled ve středu, kdy odešel z pláže na řeckém ostrově Symi, kde trávil rodinnou dovolenou. Z této procházky už se ale nevrátil.

Podle BBC jej nedlouho po opuštění pláže zachytila průmyslová kamera, jak vchází na horskou stezku. Záchranáři ale toto chování označují za velice obtížně vysvětlitelné. "Stezka je jen stěží čitelná, kdyby špatně odbočil, ztratil by se," popsal problematiku pro Sky News jeden z nich s tím, že i mladému zdravému člověku by podobná procházka trvala asi tři hodiny, natož 67letému muži.

[chooze:article;value:558783]

Hornatá oblast je navíc spalovaná sluncem a plná hadů. V den, kdy Mosley zmizel, bylo na ostrově přes 40 °C. Právě horko pátrání komplikuje. Záchranářský pes zvládl pracovat jen asi hodinu. "Mohl by být kdekoli, je to boj s časem," zaznělo v souvislosti s pátráním po Mosleym od záchranářů. Podle tamního starosty ale pátrání neskončí, dokud se muže nepodaří najít.

Úřady zvažují několik možností, co se mohlo moderátorovi stát. Patří mezi ně pád i uštknutí hadem. Pátrání probíhalo také na moři, kde se do něj zapojili potápěči, příslušníci pobřežní stráže i provozovatelé soukromých lodí. Ze vzduchu po Mosleym pátral též vrtulník – zatím bez úspěchu.

Evropu zasáhl vlna veder. Řecko bojuje s nezvykle vysokými teplotami: 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.