Televizní svět v slzách. Moderátor Simon Cowell podlehl rakovině

"S nesmírným zármutkem oznamujeme, že zemřel Simon Cowell, ochránce přírody, zakladatel a generální ředitel Wildlife Aid Foundation a moderátor pořadu Wildlife SOS. Simon zemřel 9. června po statečném boji s rakovinou obklopený svými dcerami, partnerkou a psy," stálo v prohlášení na oficiálních stránkách organizace.

Jak připomíná web Sky News, oblíbený moderátor byl jedním z nejuznávanějších ochránců přírody ve Spojeném království. "Svůj život zasvětil britské divoké přírodě a neúnavně pracoval na tom, aby nespočet zraněných a osiřelých zvířat dostalo druhou šanci na život ve volné přírodě," uvedl web.

Cowell se začal záchraně volně žijících zvířat věnovat počátkem 80. let. O zvířata se tehdy staral ve svém domě a na zahradě. Jednalo se ale pouze o volnočasovou aktivitu, která mu pomáhala k tomu, aby se odreagoval od své práce londýnského makléře.

Jeho koníček se však postupem času změnil v práci na plný úvazek a Cowell se v roce 1987 rozhodl založit charitativní organizaci Wildlife Aid, současnou Wildlife Aid Foundation.

[chooze:article;value:559560]

Osudovým byl pro něj rok 1996, kdy se stal moderátorem televizního pořadu Wildlife SOS na televizním kanále Animal Planet. Pořad se setkal s velkým úspěchem a Cowell ho moderoval až do roku 2014. Za svou práci v oblasti ochrany zvířat získal Cowell také několik ocenění a uznání.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.