Téměř stejně staré, navzájem podobné. V Česku se za dva dny ztratily tři mladé dívky

Ročně policie pátrá po stovkách mladých lidí, ty se obvykle povede vypátrat v řádu několika dní. "Pohřešovaných osob různých věkových kategorií máme denně hned několik," sdělila redakci TN.cz mluvčí policie Barbora Schneeweissová.

Za poslední dny policie vyhlásila pátrání po celkem třech dívkách. Jsou téměř stejně staré, a dokonce i trochu podobné. "U nezletilých se stává, že mohou utéct, například kvůli nějakým neshodám v rodině," vysvětlila policejní mluvčí.

[chooze:article;value:513732]

Lucie Drncová (14)

Chomutovští policisté od středy hledají čtrnáctiletou Lucii, která se nevrátila domů. Těsně před svým odchodem se měla pohádat s matkou. "Odešla z domova 25. července v půl šesté večer po konfliktu s matkou. Řekla jí, že odchází a vrátí se za pár dní, pak zmizela," vysvětlila policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

"Dívka by neměla být v ohrožení života," dodala. Podle pátračů má Lucie černé mírně vlnité vlasy a tmavě hnědé oči. Měří asi 162 centimetrů a má hubenou postavu.

Vira Kurhanska (14)

Domů se nevrátila ani čtrnáctiletá Vira, po které pražští a středočeští policisté pátrají od pondělí. Dívka má dlouhé světle hnědé vlasy. Podle kriminalistů měří zhruba 155 centimetrů a má hubenou postavu.

"Dívka je umístěná v jednom z výchovných zařízení v Praze, kam se nevrátila. Pohybuje se asi někde po Praze se svým přítelem," upozornil mluvčí David Schön.

[chooze:article;value:510462]

Tereza Kůstová (16)

Policisté ze Středočeského kraje začali pátrat i po šestnáctileté Tereze z okresu Beroun. Ta se měla ztratit během pondělí. Podle policistů je dívka vysoká asi 155 až 160 centimetrů, má hubenější postavu a černé rovné vlasy. Barva jejích očí je tmavě hnědá.

"Je po ní vyhlášeno pátrání, jedná se ale o dívku, která v minulosti už několikrát pohřešovaná byla a od své rodiny už mnohokrát utekla," informovala policejní mluvčí.

Pokud byste některou z dívek zahlédli nebo měli nějaké informace o jejich pohybu, neváhejte kontaktovat linku 158.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.