Tenhle tatarák opravdu nejezte. V syrovém mase našli fekální bakterii

[chooze:gallery;value:37770]

​Nebezpečné maso objevili inspektoři ve dvou prodejnách supermarketu Lidl v Olomouci. Problém odhalili u Maso uzeniny Polička Tatarák 250 g. "V potravině byla zjištěna přítomnost enteropatogenní Escherichia coli," uvedli inspektoři.

"Přítomnost této bakterie v potravině určené k přímé konzumaci představuje vysoké riziko vzniku onemocnění u spotřebitele," dodali. Problém se týkal šarže L: 106938 s datem použitelnosti do 20. června 2024 a L: 145448 s datem použitelnosti do 9. srpna 2024. Maso je v zatavené plastové vaničce.

[chooze:article;value:574803]

​"Escherichia coli se běžně vyskytuje ve střevním traktu lidí a vyšších obratlovců. Používá se s jinými jako indikátor fekálního znečištění vody a potravin, které signalizuje potenciální přítomnost střevních patogenů," uvádí web Bezpečnost potravin.

Bakterie může mít na svědomí akutní i chronické záněty. "E. coli se ničí při teplotě 60 °C za 30 minut, varem během jedné minuty, při skladování potravin v chlazeném nebo zmrazeném stavu přežívá," doplnil web. U masa, které se jí syrové tak zákazníkům hrozí nebezpečí.

Čeští vědci vyvinuli revoluční antibiotikum. Ničí i nejodolnější bakterie (10/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.